The Food Research Company in het kort

The Food Research Company helpt bedrijven in de foodsector te anticiperen op toekomstige markt- en consumentenontwikkelingen. Met onderzoek, inzicht en expertise helpen we jou graag om te komen tot strategische keuzes en een stabiel toekomstbeleid.
Dat doen we op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van studiereizen, het geven van cursussen of presentaties, maar ook middels adviestrajecten en brainstorms.
Dit team van specialisten staat voor jou klaar:
Inga Blokker, directeur van The Food Research Company

Inga Blokker

Als directeur van The Food Research Company houd ik me continu bezig met ontwikkelingen in de brede foodbranche. Welke ontwikkelingen gaan ons als branche beïnvloeden, waarom - en uiteraard: welke impact hebben die op jouw bedrijf?

Ik ben een klein beetje streberig, houd ervan om te excelleren, maar ben bovenal heel nieuwsgierig naar mensen. Wat drijft jou? Waar ben je naar op zoek? En wat kunnen wij doen om jou verder te helpen?

In mijn rol geef ik veel presentaties aan foodbedrijven door het hele land en zoek daarin altijd naar de verbinding tussen ons onderzoek en jouw praktijk van alledag. Wat betekent het voor jou? Wat kun je ermee? Waar liggen kansen? Ik geloof in kennis delen en elkaar daardoor naar grotere hoogten helpen. Presenteren is voor mij één van de manieren om dat te doen. Verder geef ik les in onze cursussen en opleidingsreizen en houd ik me graag bezig met het uitdenken van nieuw onderzoek!

Ruben Blokker doet events en organisatie bij The Food Research Company

Ruben Blokker

Ik houd ervan als de zaken goed geregeld zijn, ontdekte ik tijdens mijn studie aan de Hotelschool. ‘Front of house’ was daarbij altijd mijn passie: gastvrijheid, mensen op hun gemak stellen en zowel mensen als organisaties tot bloei laten komen.

In ons bedrijf is dat precies waar ik me mee bezig houd: mensen op hun plek zetten en zorgen dat de zaken goed georganiseerd zijn. Of het nou gaat om evenementen, opleidingen of onze studiereizen: ik zorg er graag voor dat jij je prettig voelt en dat de zaken goed lopen.

Daarnaast denk ik graag in kansen en help ik onze klanten om het beste uit zichzelf te halen.

Kleijwegt_ Rowena

Rowena Kleijwegt

Na mijn studie, BS Biology aan de University of the Philippines in Los Baños, ben ik terug gegaan naar mijn geboorteplaats Ede om hier te gaan werken.

Ik heb ervaring opgedaan binnen verschillende sectoren met diverse functies zoals (hotel) receptioniste, officemanager, marketing & sales assistant en meest recentelijk als project & account manager bij Food Valley NL in Wageningen. De rode draad in mijn werkzaamheden bij Food Valley NL was het contact met betrokken relaties en het leggen van verbindingen tussen personen en bedrijven. Zowel startende als meer ervaren ondernemers heb ik geholpen om zich verder te ontwikkelen en te groeien in de innovatieve food sector.

Met mijn praktische instelling kan ik goed organiseren en plannen. Ik werk graag overzichtelijk en resultaatgericht, daardoor ben ik in staat om plannen en opdrachten in concrete acties om te zetten en verantwoordelijkheid te nemen voor het eindresultaat. Men omschrijft mij als gastvrij, een verbinder en een gemotiveerde teamplayer.

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn handen bezig: taarten bakken, tuinieren en in huis klussen. Tot slot vind ik het heerlijk om te wandelen met onze viervoeter en doe ik vrijwilligerswerk bij de Voedselbank in Arnhem.

Vredebregt_Lotte

Lotte Vredebregt

Sinds februari ben ik lid van het TFRC-team als Events stagiaire. Momenteel zit ik in het derde jaar van de studie Facility Management op de HAN in Nijmegen. Gedurende mijn opleiding merkte ik al gauw dat ik events, organisatie en écht faciliteren vooral interessant vond.

Daarom zal ik voornamelijk bezig zijn met het organiseren van evenementen. Ook zal ik diverse marketinggerichte werkzaamheden uitvoeren. Buiten dat, hoop ik mijn interessegebieden alleen nog maar te verbreden en te ontdekken.

In mijn vrije tijd ben ik altijd wel opzoek naar gezelligheid, of het nou uit eten is, lunchrooms en/of terrasjes afgaan of een bioscoop bezoek: always food involved!

Jan-Willem Grievink, extern adviseur van The Food Research Company

Jan-Willem Grievink

Jan-Willem is directeur van het FoodService Instituut en heeft zijn sporen verdiend in de foodsector. Hij was inkoper, marketing manager, hoofdredacteur bij foodbladen en later directeur bij Prisma Food Group, een retailbedrijf met 400 kleine en middelgrote supermarkten. Het bouwen van formules en het opzetten van concepten en veranderingsprocessen was een rode draad in zijn werkervaring. Sinds 1999 is hij foodchain-expert en directieadviseur. Hij begeleidde tientallen organisaties met strategische vraagstukken en veranderingsprocessen. Hij is gastdocent op Nyenrode, EFMI Business School en vult als extern adviseur samen met Inga Blokker de opleidingsreizen en cursussen van The Food Research Company in. 

Food Strategy - Radboud Bergevoet-0040832-2

Radboud Bergevoet

Sinds 1 oktober 2018 ben ik hoofdredacteur van The Food Research Company en eindverantwoordelijk voor alle TFRC-publicaties. In opdracht van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) publiceert het TFRC tal van belangwekkende publicaties voor en over de foodbusiness.  Na mijn studie Algemene Taalwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen trad ik in 1995 in dienst bij uitgeversconcern Reed Elsevier, aanvankelijk als redacteur bij de logistieke titels, later als redactielid van de ‘Ecopol’-redactie (economie en politiek) van weekblad Boerderij. Vanaf 2001 werkte ik voor Misset Horeca. In het begin als senior-redacteur, later als chef-redactie. Mijn specialismen waren de bedrijfseconomische en juridische aspecten van food en horeca.

In die twintig jaar landbouw, food en horeca-journalistiek heb ik honderden ondernemers en managers geïnterviewd over hun business. Een van mijn sterke kenmerken was het bedenken van nieuwe redactionele producten. Die ervaring helpt me bij mijn huidige werkzaamheden bij het TFRC: het vertalen van maatschappelijke, demografische en technologische ontwikkelingen naar foodtrends én het presenteren van die kennis in helder leesbare, oogstrelende  publicaties.

Laila Echternach

Laila Echternach

Ik begin de dag graag met de vraag van vandaag: Wat en waar eet ik vanavond? Als pionier van de Out-Of-Home generatie zijn weekboodschappen voor mij een onbekend fenomeen. Op de Hotel Management School Maastricht ontdekte ik mijn passie voor de foodsector. Sindsdien kijk ik met een nieuwsgierige blik naar alles wat met eten en drinken te maken heeft. Wat, waar en wanneer eten mensen en vooral ook, waarom? En welke impact heeft ons menu op mens en milieu?

Samen met mijn collega’s onderzoek ik wat de ontwikkelingen in de markt en bij de consument zijn. Het zijn immers niet de sterkste of de slimste die overleven maar degene die het beste reageren op veranderingen.

Wat en waar ik vanavond eet? Als het lekker, gezond, duurzaam, gezellig, hip maar niet mainstream is, vriendelijk personeel én een Vegavriendelijke en verrassende menukaart heeft, ben ik al snel tevreden!

Sanne Go

Sanne Go

Door mijn internationaal georiënteerde achtergrond liggen mijn interesses erg breed. Na het behalen van mijn diploma aan de Hotel Management School in Maastricht zijn deze interesses nog breder geworden. Gedurende mijn opleiding is hospitalilty het belangrijkste wat mij is bijgebleven.

Hospitality vind ik in elke sector razend interessant. Zo heb ik ervaring opgedaan in de hotellerie, de luchtvaart, de zorg én natuurlijk in de foodservice. Ik ben altijd op zoek naar meer. Op zoek naar die verborgen straatjes met de lekkerste street food stands of die kleine bierbrouwerijen waar passie hoog in het vaandel staat.

Ik ben mensgericht en stressbestendig. Deze kwaliteiten zijn wel zo handig als organisatie van de evenementen die het TFRC organiseert namens het FSIN. Tenslotte is bij mij het glas altijd halfvol, behalve op de vrijdagmiddagborrel... 

Stoopen_Anne

Anne Stoopen

Als je aan mij vriendinnen of familie zou vragen wat nou mijn echte passie is dan zullen ze allemaal zeggen: eten. Als sinds een klein meisje wilde ik altijd alles proberen en was ik nieuwsgierig naar het verhaal achter eten en drinken.
 
Door mijn opleiding Food & Business aan de HAN en mijn minor in Consumer Behavior in Adelaide (Australië), is deze passie voor voeding alleen maar groter geworden én is er een grote interesse in consumentengedrag bijgekomen.
 
Met mijn passie voor beiden ben ik constant op zoek naar de nieuwste informatie, trends, ontwikkelingen en onderzoeken op dit gebied om vervolgens al deze informatie om te zetten naar iets concreets. In mijn afstudeerstage binnen TFRC houd ik me bezig met het doen van onderzoek naar consumentengedrag in crisistijden, iets wat in deze tijden van het coronavirus super relevant is. Ik ga met veel plezier en enthousiasme deze stagetijd tegemoet.
Harmen_van_Essen

Harmen van Essen

Vrienden vragen mij regelmatig of ik nog een mooi reisje op de planning heb staan. Wanneer je bent geboren in het buitenland, exchange student in Amerika bent geweest en bij een internationaal bedrijf (Henkel) hebt gewerkt is dat ook niet zo gek.

Mijn liefde voor reizen is voornamelijk gevoed door mijn interesse in andere culturen en hun eetgewoonten. Wanneer ik een city-trip maak, uiteraard ook gewoon in ons eigen multiculturele kikkerlandje, zorg ik dat ik altijd een paar hotspots meepak. Een lunchroom met de lekkerste cappuccino’s, die ene rooftopbar of dat nieuwe pizza tentje. Thuis probeer ik dit in mijn open keuken na te doen. Het liefst nodig ik vrienden uit aan mijn bar om ze vervolgens een lekkere curry of hippe cocktail voor te schotelen.

Naast mijn liefde voor eten en drinken ben ik enorm gefascineerd door consumentengedrag. Wie is die consument? Wat vindt die belangrijk? En welke concepten sluiten daarop aan (nu en in de toekomst)? Tijdens mijn studie Marketing & Consumer Behavior heb ik hier al even van mogen proeven.

Funny fact: 24-kitchen is mijn favoriete tv-programma.

Onze samenwerkingspartners

Wij kunnen niet alles zelf! We geloven in samenwerking en dat doen we dan ook vaak. Enkele van de mensen met wie wij veel samenwerken zijn:

Jessica van den Bogerd werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Jessica van den Bogerd

Jessica is vormgever, fotograaf en schrijver. Zij geeft de droge kost van saaie cijfers toegankelijk en overzichtelijk weer. En verhip: wanneer toegankelijk vormgegeven, blijken die cijfertjes helemaal niet zo saai te zijn! Maar juist verhelderend en verklarend.

Voor The Food Research Company geeft Jessica alle producten vorm.

Bekijk haar website
Ubel Zuiderveld werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Ubel Zuiderveld

Ubel is freelance foodjournalist en foodservicewatcher. Hij produceert frisse, heldere teksten en insights met een kwinkslag. Zijn expertise ligt bij foodservice, horeca en snacks. Ubel schrijft mee aan en denkt en analyseert mee voor de diverse publicaties die TFRC voor het FSIN maakt.

Eljee Bergwerff werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Eljee Bergwerff

Leendert Jan (‘Eljee’) is een meesterlijke fotograaf en blinkt uit in zijn portretten. Voor het blad FoodStrategy dat The Food Research Company voor het FSIN maakt, vult Eljee alle fotografie in.

Bekijk zijn website