The Food Research Company in het kort

The Food Research Company helpt bedrijven in de foodsector te anticiperen op toekomstige markt- en consumentenontwikkelingen. Met onderzoek, inzicht en expertise helpen we jou graag om te komen tot strategische keuzes en een stabiel toekomstbeleid.
Dat doen we op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van studiereizen, het geven van cursussen of presentaties, maar ook middels adviestrajecten en brainstorms.
Dit team van specialisten staat voor jou klaar:
Inga Blokker, directeur van The Food Research Company

Inga Blokker

Als directeur van The Food Research Company houd ik me continu bezig met ontwikkelingen in de brede foodbranche. Welke ontwikkelingen gaan ons als branche beïnvloeden, waarom - en uiteraard: welke impact hebben die op jouw bedrijf?

Ik ben een klein beetje streberig, houd ervan om te excelleren, maar ben bovenal heel nieuwsgierig naar mensen. Wat drijft jou? Waar ben je naar op zoek? En wat kunnen wij doen om jou verder te helpen?

In mijn rol geef ik veel presentaties aan foodbedrijven door het hele land en zoek daarin altijd naar de verbinding tussen ons onderzoek en jouw praktijk van alledag. Wat betekent het voor jou? Wat kun je ermee? Waar liggen kansen? Ik geloof in kennis delen en elkaar daardoor naar grotere hoogten helpen. Presenteren is voor mij één van de manieren om dat te doen. Verder geef ik les in onze cursussen en opleidingsreizen en houd ik me graag bezig met het uitdenken van nieuw onderzoek!

Ruben Blokker doet events en organisatie bij The Food Research Company

Ruben Blokker

Ik houd ervan als de zaken goed geregeld zijn, ontdekte ik tijdens mijn studie aan de Hotelschool. ‘Front of house’ was daarbij altijd mijn passie: gastvrijheid, mensen op hun gemak stellen en zowel mensen als organisaties tot bloei laten komen.

In ons bedrijf is dat precies waar ik me mee bezig houd: mensen op hun plek zetten en zorgen dat de zaken goed georganiseerd zijn. Of het nou gaat om evenementen, opleidingen of onze studiereizen: ik zorg er graag voor dat jij je prettig voelt en dat de zaken goed lopen.

Daarnaast denk ik graag in kansen en help ik onze klanten om het beste uit zichzelf te halen.

Tjirk van der Ziel

Wat wil de consument eigenlijk? Waar liggen de bedreigingen en kansen? Hoe kun je je als ondernemer in de foodservice blijvend onderscheiden? De dynamiek die achter dit soort vragen schuilgaan vind ik buitengewoon fascinerend.

Als manager research & publishing zoek ik graag naar de complexe wisselwerking tussen de diverse actoren in het maatschappelijk leven, van boer tot burger, van lokaal tot mondiaal. Het gaat mij om het groter geheel, de dominante processen die van invloed zijn op veranderingen in de samenleving. Technologische vernieuwingen bijvoorbeeld. Of discussies over veiligheid, voedzaamheid, gezondheid en duurzaamheid. Ik werk bij voorkeur interdisciplinair, maar ben pas tevreden als ik actuele trends weet te vertalen naar concrete verhalen voor en over de praktijk van alledag. Want daar vindt de werkelijke verbinding plaats.

Elise van der Giessen, office manager bij The Food Research Company

Elise van de Giessen

Samenwerken, organiseren, ordenen en altijd op zoek naar de verbinding met collega’s en klant. Als spin in het web bij The Food Research Company houd ik me bezig met alle ondersteunende taken, ervoor zorgend dat alle collega’s kunnen doen wat zij het beste kunnen.

Ik ben iemand die graag op de hoogte is van alle lopende zaken, input geeft en vragen stelt over datgene dat aan de orde komt.

Het is niet saai bij TFRC, er is altijd wel een probleem dat opgelost moet worden, een onderdeel dat ordening nodig heeft of een bijeenkomst die georganiseerd moet worden en daar geniet ik volop van!

Jan-Willem Grievink, extern adviseur van The Food Research Company

Jan-Willem Grievink

Jan-Willem is directeur van het FoodService Instituut en heeft zijn sporen verdiend in de foodsector. Hij was inkoper, marketing manager, hoofdredacteur bij foodbladen en later directeur bij Prisma Food Group, een retailbedrijf met 400 kleine en middelgrote supermarkten. Het bouwen van formules en het opzetten van concepten en veranderingsprocessen was een rode draad in zijn werkervaring. Sinds 1999 is hij foodchain-expert en directieadviseur. Hij begeleidde tientallen organisaties met strategische vraagstukken en veranderingsprocessen. Hij is gastdocent op Nyenrode, EFMI Business School en vult als extern adviseur samen met Inga Blokker de opleidingsreizen en cursussen van The Food Research Company in. 

Food Strategy - Radboud Bergevoet-0040832-2

Radboud Bergevoet

Sinds 1 oktober 2018 ben ik hoofdredacteur van The Food Research Company en eindverantwoordelijk voor alle TFRC-publicaties. In opdracht van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) publiceert het TFRC tal van belangwekkende publicaties voor en over de foodbusiness.  Na mijn studie Algemene Taalwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen trad ik in 1995 in dienst bij uitgeversconcern Reed Elsevier, aanvankelijk als redacteur bij de logistieke titels, later als redactielid van de ‘Ecopol’-redactie (economie en politiek) van weekblad Boerderij. Vanaf 2001 werkte ik voor Misset Horeca. In het begin als senior-redacteur, later als chef-redactie. Mijn specialismen waren de bedrijfseconomische en juridische aspecten van food en horeca.

In die twintig jaar landbouw, food en horeca-journalistiek heb ik honderden ondernemers en managers geïnterviewd over hun business. Een van mijn sterke kenmerken was het bedenken van nieuwe redactionele producten. Die ervaring helpt me bij mijn huidige werkzaamheden bij het TFRC: het vertalen van maatschappelijke, demografische en technologische ontwikkelingen naar foodtrends én het presenteren van die kennis in helder leesbare, oogstrelende  publicaties.

Laila Echternach

Laila Echternach

Ik begin de dag graag met de vraag van vandaag: Wat en waar eet ik vanavond? Als pionier van de Out-Of-Home generatie zijn weekboodschappen voor mij een onbekend fenomeen. Op de Hotel Management School Maastricht ontdekte ik mijn passie voor de foodsector. Sindsdien kijk ik met een nieuwsgierige blik naar alles wat met eten en drinken te maken heeft. Wat, waar en wanneer eten mensen en vooral ook, waarom? En welke impact heeft ons menu op mens en milieu?

Samen met mijn collega’s onderzoek ik wat de ontwikkelingen in de markt en bij de consument zijn. Het zijn immers niet de sterkste of de slimste die overleven maar degene die het beste reageren op veranderingen.

Wat en waar ik vanavond eet? Als het lekker, gezond, duurzaam, gezellig, hip maar niet mainstream is, vriendelijk personeel én een Vegavriendelijke en verrassende menukaart heeft, ben ik al snel tevreden!

Sanne Go

Sanne Go

Door mijn internationaal georiënteerde achtergrond liggen mijn interesses erg breed. Na het behalen van mijn diploma aan de Hotel Management School in Maastricht zijn deze interesses nog breder geworden. Gedurende mijn opleiding is hospitalilty het belangrijkste wat mij is bijgebleven.

Hospitality vind ik in elke sector razend interessant. Zo heb ik ervaring opgedaan in de hotellerie, de luchtvaart, de zorg én natuurlijk in de foodservice. Ik ben altijd op zoek naar meer. Op zoek naar die verborgen straatjes met de lekkerste street food stands of die kleine bierbrouwerijen waar passie hoog in het vaandel staat.

Ik ben mensgericht en stressbestendig. Deze kwaliteiten zijn wel zo handig als organisatie van de evenementen die het TFRC organiseert namens het FSIN. Tenslotte is bij mij het glas altijd halfvol, behalve op de vrijdagmiddagborrel... 

Onze samenwerkingspartners

Wij kunnen niet alles zelf! We geloven in samenwerking en dat doen we dan ook vaak. Enkele van de mensen met wie wij veel samenwerken zijn:

Jessica van den Bogerd werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Jessica van den Bogerd

Jessica is vormgever, fotograaf en schrijver. Zij geeft de droge kost van saaie cijfers toegankelijk en overzichtelijk weer. En verhip: wanneer toegankelijk vormgegeven, blijken die cijfertjes helemaal niet zo saai te zijn! Maar juist verhelderend en verklarend.

Voor The Food Research Company geeft Jessica alle producten vorm.

Bekijk haar website
Ubel Zuiderveld werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Ubel Zuiderveld

Ubel is freelance foodjournalist en foodservicewatcher. Hij produceert frisse, heldere teksten en insights met een kwinkslag. Zijn expertise ligt bij foodservice, horeca en snacks. Ubel schrijft mee aan en denkt en analyseert mee voor de diverse publicaties die TFRC voor het FSIN maakt.

Eljee Bergwerff werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Eljee Bergwerff

Leendert Jan (‘Eljee’) is een meesterlijke fotograaf en blinkt uit in zijn portretten. Voor het blad FoodStrategy dat The Food Research Company voor het FSIN maakt, vult Eljee alle fotografie in.

Bekijk zijn website