The Food Research Company in het kort

The Food Research Company helpt bedrijven in de foodsector te anticiperen op toekomstige markt- en consumentenontwikkelingen. Met onderzoek, inzicht en expertise helpen we jou graag om te komen tot strategische keuzes en een stabiel toekomstbeleid.
Dat doen we op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van studiereizen, het geven van cursussen of presentaties, maar ook middels adviestrajecten en brainstorms.
Dit team van specialisten staat voor jou klaar:
Inga Blokker_10

Inga Blokker

Als directeur van The Food Research Company en het FoodService Instituut Nederland houd ik me continu bezig met ontwikkelingen in de brede foodbranche. Welke ontwikkelingen gaan ons als branche beïnvloeden, waarom - en uiteraard: welke impact hebben die op jouw bedrijf?

Ik ben een klein beetje streberig, houd ervan om te excelleren, maar ben bovenal heel nieuwsgierig naar mensen. Wat drijft jou? Waar ben je naar op zoek? En wat kunnen wij doen om jou verder te helpen?

In mijn rol geef ik veel presentaties aan foodbedrijven door het hele land en zoek daarin altijd naar de verbinding tussen ons onderzoek en jouw praktijk van alledag. Wat betekent het voor jou? Wat kun je ermee? Waar liggen kansen? Ik geloof in kennis delen en elkaar daardoor naar grotere hoogten helpen. Presenteren is voor mij één van de manieren om dat te doen. Verder geef ik les in onze cursussen en opleidingsreizen en houd ik me graag bezig met het uitdenken van nieuw onderzoek.

Ruben Blokker doet events en organisatie bij The Food Research Company

Ruben Blokker

Ik houd ervan als de zaken goed geregeld zijn, ontdekte ik tijdens mijn studie aan de Hotelschool. ‘Front of house’ was daarbij altijd mijn passie: gastvrijheid, mensen op hun gemak stellen en zowel mensen als organisaties tot bloei laten komen.

In ons bedrijf is dat precies waar ik me mee bezig houd: mensen op hun plek zetten en zorgen dat de zaken goed georganiseerd zijn. Of het nou gaat om evenementen, opleidingen of onze studiereizen: ik zorg er graag voor dat jij je prettig voelt en dat de zaken goed lopen.

Daarnaast denk ik graag in kansen en help ik onze klanten om het beste uit zichzelf te halen.

Jan-Willem Grievink, extern adviseur van The Food Research Company

Jan-Willem Grievink

Jan-Willem is oprichter van het FoodService Instituut en heeft zijn sporen verdiend in de foodsector. Hij was inkoper, marketing manager, hoofdredacteur bij foodbladen en later directeur bij Prisma Food Group, een retailbedrijf met 400 kleine en middelgrote supermarkten. Het bouwen van formules en het opzetten van concepten en veranderingsprocessen was een rode draad in zijn werkervaring. Sinds 1999 is hij foodchain-expert en directieadviseur. Hij begeleidde tientallen organisaties met strategische vraagstukken en veranderingsprocessen. Hij is gastdocent op Nyenrode, EFMI Business School en is extern adviseur bij The Food Research Company.

Food Strategy - Radboud Bergevoet-0040832-2

Radboud Bergevoet

Sinds 1 oktober 2018 ben ik hoofdredacteur van The Food Research Company en eindverantwoordelijk voor alle TFRC-publicaties. In opdracht van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) publiceert het TFRC tal van belangwekkende publicaties voor en over de foodbusiness.  Na mijn studie Algemene Taalwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen trad ik in 1995 in dienst bij uitgeversconcern Reed Elsevier, aanvankelijk als redacteur bij de logistieke titels, later als redactielid van de ‘Ecopol’-redactie (economie en politiek) van weekblad Boerderij. Vanaf 2001 werkte ik voor Misset Horeca. In het begin als senior-redacteur, later als chef-redactie. Mijn specialismen waren de bedrijfseconomische en juridische aspecten van food en horeca.

In die twintig jaar landbouw, food en horeca-journalistiek heb ik honderden ondernemers en managers geïnterviewd over hun business. Een van mijn sterke kenmerken was het bedenken van nieuwe redactionele producten. Die ervaring helpt me bij mijn huidige werkzaamheden bij het TFRC: het vertalen van maatschappelijke, demografische en technologische ontwikkelingen naar foodtrends én het presenteren van die kennis in helder leesbare, oogstrelende  publicaties.

5EE56245-8084-41BB-B927-35CAE105746E_1_201_a

Laila Echternach

Ik begin de dag graag met de vraag van vandaag: Wat en waar eet ik vanavond? Als pionier van de Out-Of-Home generatie zijn weekboodschappen voor mij een onbekend fenomeen. Op de Hotel Management School Maastricht ontdekte ik mijn passie voor de foodsector. Sindsdien kijk ik met een nieuwsgierige blik naar alles wat met eten en drinken te maken heeft. Wat, waar en wanneer eten mensen en vooral ook, waarom? En welke impact heeft ons menu op mens en milieu?

Samen met mijn collega’s onderzoek ik wat de ontwikkelingen in de markt en bij de consument zijn. Het zijn immers niet de sterkste of de slimste die overleven maar degene die het beste reageren op veranderingen.

Wat en waar ik vanavond eet? Als het lekker, gezond, duurzaam, gezellig, hip maar niet mainstream is, vriendelijk personeel én een Vegavriendelijke en verrassende menukaart heeft, ben ik al snel tevreden!

fotomel_140_2020

Marco Gruben

Als opgeleid journalist heb ik mijn meeste voetstappen gezet in de regionale dagbladwereld. Begonnen aan het eind van de jaren tachtig van de vorige eeuw; onderaan de ladder. Eerst als medewerker van een sportredactie op zondagavonden, wedstrijdverslagjes schrijven. Vervolgens gestaag opgeklommen in de journalistieke hiërarchie.

Van verslaggever werd ik coördinator, plaatsvervangend chef en chef van diverse sport- en regioredacties. Om via de functie van (eind)redacteur van de voorpagina’s van de Stentor het cirkeltje rond te maken met een terugkeer naar de rol van regionaal verslaggever.

Cirkel rond, tijd voor een nieuw begin. Na zo’n 30 jaar als krantenman, noem ik mij vandaag de dag met trots eindredacteur van de publicaties van FSIN. Als liefhebber van de Nederlandse taal, van heerlijke maaltijden en op z’n tijd van een lekker drankje, bijt ik mijn tanden vol enthousiasme stuk op de wereld van Food en aanpalende branches. Het smaakt heerlijk en …. naar meer.

Schermafbeelding 2022-10-18 om 14.41.32

Anita Radstaat

Als eventmanager bij TFRC ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse evenementen en bijeenkomsten. Ruim vijftien jaar heb ik als congres-coördinator in een congrescentrum gewerkt. Het leuke is dat ik na jaren aan de locatiekant te hebben gewerkt, nu aan de kant van de opdrachtgever sta met de organisatie van evenementen. Dit geeft een heel nieuwe dynamiek aan mijn werk. Samen een evenement tot een succes maken, daar houd ik van. Voor mij is Foodservice een heel nieuw begrip. Dit is ook direct de grootste uitdaging voor mij, maar dat maakt mijn werk juist leuk. Jezelf blijven uitdagen door te blijven leren en ontwikkelen is belangrijk. Naast mijn werk bij TFRC heb ik een deeltijdstudie afgerond tot officemanager bij Schoevers en ik breng mijn vrije tijd graag door met mijn gezin, familie en vrienden. 

Scherm­afbeelding 2023-10-19 om 15.54.11

Lyda Hardeman

Na achtien jaar in het ziekenhuis in Ede te hebben gewerkt, waarvan de meeste tijd op de afdeling inkoop, was het tijd voor iets anders. Sinds 1 september 2023 ben ik officemanager bij The Food Research Company. Het liefste wat ik doe, is mensen helpen hun werk goed te kunnen doen. Meedenken en structuur brengen. Zorgen dat de ander blij wordt. Daarom vind ik het contact met onze leden ook zo leuk. Dit alles in een inspirerende foodomgeving. Dat is wat mij zo aansprak in TFRC. In het dagelijks leven ben ik ook veel met voeding bezig en probeer ik zoveel mogelijk gezond te eten. Ik probeer graag nieuwe recepten uit, maar ga ook graag uit eten en doe dat het liefst gezellig met mijn man.

Onze samenwerkingspartners

Wij kunnen niet alles zelf! We geloven in samenwerking en dat doen we dan ook vaak. Enkele van de mensen met wie wij veel samenwerken zijn:

Jessica van den Bogerd werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Jessica van den Bogerd

Jessica is vormgever, fotograaf en schrijver. Zij geeft de droge kost van saaie cijfers toegankelijk en overzichtelijk weer. En verhip: wanneer toegankelijk vormgegeven, blijken die cijfertjes helemaal niet zo saai te zijn! Maar juist verhelderend en verklarend.

Voor The Food Research Company geeft Jessica alle producten vorm.

Bekijk haar website
Ubel Zuiderveld werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Ubel Zuiderveld

Ubel is freelance foodjournalist en foodservicewatcher. Hij produceert frisse, heldere teksten en insights met een kwinkslag. Zijn expertise ligt bij foodservice, horeca en snacks. Ubel schrijft mee aan en denkt en analyseert mee voor de diverse publicaties die TFRC voor het FSIN maakt.

Eljee Bergwerff werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Eljee Bergwerff

Leendert Jan (‘Eljee’) is een meesterlijke fotograaf en blinkt uit in zijn portretten. Voor het blad FoodStrategy dat The Food Research Company voor het FSIN maakt, vult Eljee alle fotografie in.

Bekijk zijn website