The Food Research Company in het kort

The Food Research Company helpt bedrijven in de foodsector te anticiperen op toekomstige markt- en consumentenontwikkelingen. Met onderzoek, inzicht en expertise helpen we jou graag om te komen tot strategische keuzes en een stabiel toekomstbeleid.
Dat doen we op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van studiereizen, het geven van cursussen of presentaties, maar ook middels adviestrajecten en brainstorms.
Dit team van specialisten staat voor jou klaar:
Inga Blokker_10

Inga Blokker

Als directeur van The Food Research Company en het FoodService Instituut Nederland houd ik me continu bezig met ontwikkelingen in de brede foodbranche. Welke ontwikkelingen gaan ons als branche beïnvloeden, waarom - en uiteraard: welke impact hebben die op jouw bedrijf?

Ik ben een klein beetje streberig, houd ervan om te excelleren, maar ben bovenal heel nieuwsgierig naar mensen. Wat drijft jou? Waar ben je naar op zoek? En wat kunnen wij doen om jou verder te helpen?

In mijn rol geef ik veel presentaties aan foodbedrijven door het hele land en zoek daarin altijd naar de verbinding tussen ons onderzoek en jouw praktijk van alledag. Wat betekent het voor jou? Wat kun je ermee? Waar liggen kansen? Ik geloof in kennis delen en elkaar daardoor naar grotere hoogten helpen. Presenteren is voor mij één van de manieren om dat te doen. Verder geef ik les in onze cursussen en opleidingsreizen en houd ik me graag bezig met het uitdenken van nieuw onderzoek.

Ruben Blokker doet events en organisatie bij The Food Research Company

Ruben Blokker

Ik houd ervan als de zaken goed geregeld zijn, ontdekte ik tijdens mijn studie aan de Hotelschool. ‘Front of house’ was daarbij altijd mijn passie: gastvrijheid, mensen op hun gemak stellen en zowel mensen als organisaties tot bloei laten komen.

In ons bedrijf is dat precies waar ik me mee bezig houd: mensen op hun plek zetten en zorgen dat de zaken goed georganiseerd zijn. Of het nou gaat om evenementen, opleidingen of onze studiereizen: ik zorg er graag voor dat jij je prettig voelt en dat de zaken goed lopen.

Daarnaast denk ik graag in kansen en help ik onze klanten om het beste uit zichzelf te halen.

Jan-Willem Grievink, extern adviseur van The Food Research Company

Jan-Willem Grievink

Jan-Willem is oprichter van het FoodService Instituut en heeft zijn sporen verdiend in de foodsector. Hij was inkoper, marketing manager, hoofdredacteur bij foodbladen en later directeur bij Prisma Food Group, een retailbedrijf met 400 kleine en middelgrote supermarkten. Het bouwen van formules en het opzetten van concepten en veranderingsprocessen was een rode draad in zijn werkervaring. Sinds 1999 is hij foodchain-expert en directieadviseur. Hij begeleidde tientallen organisaties met strategische vraagstukken en veranderingsprocessen. Hij is gastdocent op Nyenrode, EFMI Business School en is extern adviseur bij The Food Research Company.

Food Strategy - Radboud Bergevoet-0040832-2

Radboud Bergevoet

Sinds 1 oktober 2018 ben ik hoofdredacteur van The Food Research Company en eindverantwoordelijk voor alle TFRC-publicaties. In opdracht van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) publiceert het TFRC tal van belangwekkende publicaties voor en over de foodbusiness.  Na mijn studie Algemene Taalwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen trad ik in 1995 in dienst bij uitgeversconcern Reed Elsevier, aanvankelijk als redacteur bij de logistieke titels, later als redactielid van de ‘Ecopol’-redactie (economie en politiek) van weekblad Boerderij. Vanaf 2001 werkte ik voor Misset Horeca. In het begin als senior-redacteur, later als chef-redactie. Mijn specialismen waren de bedrijfseconomische en juridische aspecten van food en horeca.

In die twintig jaar landbouw, food en horeca-journalistiek heb ik honderden ondernemers en managers geïnterviewd over hun business. Een van mijn sterke kenmerken was het bedenken van nieuwe redactionele producten. Die ervaring helpt me bij mijn huidige werkzaamheden bij het TFRC: het vertalen van maatschappelijke, demografische en technologische ontwikkelingen naar foodtrends én het presenteren van die kennis in helder leesbare, oogstrelende  publicaties.

fotomel_140_2020

Marco Gruben

Als opgeleid journalist heb ik mijn meeste voetstappen gezet in de regionale dagbladwereld. Begonnen aan het eind van de jaren tachtig van de vorige eeuw; onderaan de ladder. Eerst als medewerker van een sportredactie op zondagavonden, wedstrijdverslagjes schrijven. Vervolgens gestaag opgeklommen in de journalistieke hiërarchie.

Van verslaggever werd ik coördinator, plaatsvervangend chef en chef van diverse sport- en regioredacties. Om via de functie van (eind)redacteur van de voorpagina’s van de Stentor het cirkeltje rond te maken met een terugkeer naar de rol van regionaal verslaggever.

Cirkel rond, tijd voor een nieuw begin. Na zo’n 30 jaar als krantenman begon ik in de zomer van 2021 als eindredacteur publicaties van TFRC/FSIN. Sinds 2024 zet ik mijn vaardigheden in als lid van het onderzoeksteam van ons kennisinstituut. Als liefhebber van de Nederlandse taal, van heerlijke maaltijden en op z’n tijd van een lekker drankje, zet ik mijn tanden vol enthousiasme in de wereld van food en aanpalende branches. En… het smaakt heerlijk.

Schermafbeelding 2022-10-18 om 14.41.32

Anita Radstaat

Als eventmanager bij TFRC ben ik verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse evenementen en bijeenkomsten. Ruim vijftien jaar heb ik als congres-coördinator in een congrescentrum gewerkt. Het leuke is dat ik na jaren aan de locatiekant te hebben gewerkt, nu aan de kant van de opdrachtgever sta met de organisatie van evenementen. Dit geeft een heel nieuwe dynamiek aan mijn werk. Samen een evenement tot een succes maken, daar houd ik van. Voor mij is Foodservice een heel nieuw begrip. Dit is ook direct de grootste uitdaging voor mij, maar dat maakt mijn werk juist leuk. Jezelf blijven uitdagen door te blijven leren en ontwikkelen is belangrijk. Naast mijn werk bij TFRC heb ik een deeltijdstudie afgerond tot officemanager bij Schoevers en ik breng mijn vrije tijd graag door met mijn gezin, familie en vrienden. 

william foto

William Dijkhof

Als assistent onderzoeker bij The Food Research Company en student Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan de Wageningen Universiteit & Research houd ik mij middels de tools vanuit onder andere de psychologie, de sociologie en de data-analyse dagelijks bezig met het gedrag van consumenten. Hierbij stel ik mijzelf onder andere de vraag welke factoren van invloed zijn op consumenten als het gaat om het maken van hun dagelijkse keuzes. Ook stel ik mezelf de vraag hoe deze keuzes op een verantwoorde manier te sturen zijn richting het nemen van duurzame beslissingen.

 

Als persoon heb ik gedrevenheid hoog in het vaandel staan. Gedrevenheid, om te excelleren en het beste te geven aan mijzelf en de mensen om mij heen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we als mens geroepen zijn om een waardevolle bijdrage aan de samenleving te mogen leveren. Mede daarom geniet ik er dagelijks van dat ik, samen met mijn collega’s, middels onderzoek voor u de foodbranche in kaart mag brengen. Dit zodat u beter in staat bent om te anticiperen op de toekomstige markt- en consumentenontwikkelingen binnen de prachtige wereld van de foodsector.

Onze samenwerkingspartners

Wij kunnen niet alles zelf! We geloven in samenwerking en dat doen we dan ook vaak. Enkele van de mensen met wie wij veel samenwerken zijn:

Jessica van den Bogerd werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Jessica van den Bogerd

Jessica is vormgever, fotograaf en schrijver. Zij geeft de droge kost van saaie cijfers toegankelijk en overzichtelijk weer. En verhip: wanneer toegankelijk vormgegeven, blijken die cijfertjes helemaal niet zo saai te zijn! Maar juist verhelderend en verklarend.

Voor The Food Research Company geeft Jessica alle producten vorm.

Bekijk haar website
Ubel Zuiderveld werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Ubel Zuiderveld

Ubel is freelance foodjournalist en foodservicewatcher. Hij produceert frisse, heldere teksten en insights met een kwinkslag. Zijn expertise ligt bij foodservice, horeca en snacks. Ubel schrijft mee aan en denkt en analyseert mee voor de diverse publicaties die TFRC voor het FSIN maakt.

Eljee Bergwerff werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Eljee Bergwerff

Leendert Jan (‘Eljee’) is een meesterlijke fotograaf en blinkt uit in zijn portretten. Voor het blad FoodStrategy dat The Food Research Company voor het FSIN maakt, vult Eljee alle fotografie in.

Bekijk zijn website