Jouw strategische kennispartner in food

The Food Research Company in het kort

The Food Research Company helpt bedrijven in de foodsector te anticiperen op toekomstige markt- en consumentenontwikkelingen. Met onderzoek, inzicht en expertise helpen we jou graag om te komen tot strategische keuzes en een stabiel toekomstbeleid.
Dat doen we op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van studiereizen, het geven van cursussen of presentaties, maar ook middels adviestrajecten en brainstorms.
Dit team van specialisten staat voor jou klaar:
Inga Blokker, directeur van The Food Research Company

Inga Blokker

Als directeur van The Food Research Company houd ik me continu bezig met ontwikkelingen in de brede foodbranche. Welke ontwikkelingen gaan ons als branche beïnvloeden, waarom - en uiteraard: welke impact hebben die op jouw bedrijf?

Ik ben een klein beetje streberig, houd ervan om te excelleren, maar ben bovenal heel nieuwsgierig naar mensen. Wat drijft jou? Waar ben je naar op zoek? En wat kunnen wij doen om jou verder te helpen?

In mijn rol geef ik veel presentaties aan foodbedrijven door het hele land en zoek daarin altijd naar de verbinding tussen ons onderzoek en jouw praktijk van alledag. Wat betekent het voor jou? Wat kun je ermee? Waar liggen kansen? Ik geloof in kennis delen en elkaar daardoor naar grotere hoogten helpen. Presenteren is voor mij één van de manieren om dat te doen. Verder geef ik les in onze cursussen en opleidingsreizen en houd ik me graag bezig met het uitdenken van nieuw onderzoek!

Ruben Blokker doet events en organisatie bij The Food Research Company

Ruben Blokker

Ik houd ervan als de zaken goed geregeld zijn, ontdekte ik tijdens mijn studie aan de Hotelschool. ‘Front of house’ was daarbij altijd mijn passie: gastvrijheid, mensen op hun gemak stellen en zowel mensen als organisaties tot bloei laten komen.

In ons bedrijf is dat precies waar ik me mee bezig houd: mensen op hun plek zetten en zorgen dat de zaken goed georganiseerd zijn. Of het nou gaat om evenementen, opleidingen of onze studiereizen: ik zorg er graag voor dat jij je prettig voelt en dat de zaken goed lopen.

Daarnaast denk ik graag in kansen en help ik onze klanten om het beste uit zichzelf te halen.

Hanneke van Bladel

Na ruim ervaring te hebben opgedaan in de wereld van de foodvakbladen, als (eind)redacteur bezocht ik menig bakker, slager en supermarktondernemer en zat ik vaak aan tafel bij menig fabrikant en foodretailer, besloot ik mijn werk als freelance redacteur en onderzoeker in te ruilen voor de uitdagende functie van manager research & publishing bij The Food Research Company.

Vanuit die functie ben ik al geruime tijd betrokken bij de onderzoeken en publicaties van het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het onafhankelijke kennisinstituut in de food(service)branche. Ik volg de veranderingen in de foodmarkt op de voet, met name die op de grossiersmarkt en in het foodretailkanaal. Geboeid door de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen buig ik me - gevoed door kennis en inzichten uit (internationaal) onderzoek en gesprekken met FSIN-leden, continu over de vraag: wat betekent dit voor de toekomst van de verschillende schakels in de foodketen.

Open, eerlijk, betrokken en met hart voor de zaak, streef ik altijd naar het beste resultaat… Samen met mijn collega’s, want ik ben een teamworker. Door kennis te delen, komen we samen verder. Wel een pietje-precies, oké een tikkeltje perfectionistisch,
maar puur gericht op professionele content die ertoe doet.

Jules Reijnders

Betaalt zonder aarzelen €17 voor een goede hamburger, frietjes en een biertje on the side in een hippe toko. Enthousiast, straight to the point en je weet wat je kan verwachten – zo kan je mij wel omschrijven. Als content manager van The Food Research Company ben ik betrokken bij alles waarin ik passie en kennis in deel – in de breedste zin van het woord. Ik ben een jonge hond met een frisse kijk op de foodbranche, voortdurend op zoek naar ‘insights met impact’; de verstopte, onverwachte truffelmayonaise onder de hamburger. Ik ben een harde werker, draag verantwoordelijkheid, bied structuur en sta open in het leven. Wat is jouw passie? Waar liggen jouw kansen? Waar kun jij als bedrijf een ingrediënt toevoegen om impact te genereren?

Tjirk van der Ziel

Wat wil de consument eigenlijk? Waar liggen de bedreigingen en kansen? Hoe kun je je als ondernemer in de foodservice blijvend onderscheiden? De dynamiek die achter dit soort vragen schuilgaan vind ik buitengewoon fascinerend.

Als manager research & publishing zoek ik graag naar de complexe wisselwerking tussen de diverse actoren in het maatschappelijk leven, van boer tot burger, van lokaal tot mondiaal. Het gaat mij om het groter geheel, de dominante processen die van invloed zijn op veranderingen in de samenleving. Technologische vernieuwingen bijvoorbeeld. Of discussies over veiligheid, voedzaamheid, gezondheid en duurzaamheid. Ik werk bij voorkeur interdisciplinair, maar ben pas tevreden als ik actuele trends weet te vertalen naar concrete verhalen voor en over de praktijk van alledag. Want daar vindt de werkelijke verbinding plaats.

Elise van der Giessen, office manager bij The Food Research Company

Elise van de Giessen

Samenwerken, organiseren, ordenen en altijd op zoek naar de verbinding met collega’s en klant. Als spin in het web bij The Food Research Company houd ik me bezig met alle ondersteunende taken, ervoor zorgend dat alle collega’s kunnen doen wat zij het beste kunnen.

Ik ben iemand die graag op de hoogte is van alle lopende zaken, input geeft en vragen stelt over datgene dat aan de orde komt.

Het is niet saai bij TFRC, er is altijd wel een probleem dat opgelost moet worden, een onderdeel dat ordening nodig heeft of een bijeenkomst die georganiseerd moet worden en daar geniet ik volop van!

Jan-Willem Grievink, extern adviseur van The Food Research Company

Jan-Willem Grievink

Jan-Willem is directeur van het FoodService Instituut en heeft zijn sporen verdiend in de foodsector. Hij was inkoper, marketing manager, hoofdredacteur bij foodbladen en later directeur bij Prisma Food Group, een retailbedrijf met 400 kleine en middelgrote supermarkten. Het bouwen van formules en het opzetten van concepten en veranderingsprocessen was een rode draad in zijn werkervaring. Sinds 1999 is hij foodchain-expert en directieadviseur. Hij begeleidde tientallen organisaties met strategische vraagstukken en veranderingsprocessen. Hij is gastdocent op Nyenrode, EFMI Business School en vult als extern adviseur samen met Inga Blokker de opleidingsreizen en cursussen van The Food Research Company in. 

Noortje van de Pol

Ik ben Noortje, en naast mijn studie aan de PABO in Ede werk ik voor The Food Research Company. Een heel ander gebied dan mijn studie! Waarom werk ik hier dan vraagt u zich misschien af? Food heeft mij altijd geboeid en ook ben ik heel geïnteresseerd in ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Met deze baan kan ik naast mijn studie veel leren, nieuwe ervaringen opdoen en inzicht krijgen in een specifieke sector. Ik geniet erg van het team waar ik deel van uitmaak, voor mij is deze baan meer geworden dan alleen maar een ‘bijbaan’.

Onze samenwerkingspartners

Wij kunnen niet alles zelf! We geloven in samenwerking en dat doen we dan ook vaak. Enkele van de mensen met wie wij veel samenwerken zijn:

Jessica van den Bogerd werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Jessica van den Bogerd

Jessica is vormgever, fotograaf en schrijver. Zij geeft de droge kost van saaie cijfers toegankelijk en overzichtelijk weer. En verhip: wanneer toegankelijk vormgegeven, blijken die cijfertjes helemaal niet zo saai te zijn! Maar juist verhelderend en verklarend.

Voor The Food Research Company geeft Jessica alle producten vorm.

Bekijk haar website
Ubel Zuiderveld werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Ubel Zuiderveld

Ubel is freelance foodjournalist en foodservicewatcher. Hij produceert frisse, heldere teksten en insights met een kwinkslag. Zijn expertise ligt bij foodservice, horeca en snacks. Ubel schrijft mee aan en denkt en analyseert mee voor de diverse publicaties die TFRC voor het FSIN maakt.

Eljee Bergwerff werkt regelmatig als freelancer voor The Food Research Company.

Eljee Bergwerff

Leendert Jan (‘Eljee’) is een meesterlijke fotograaf en blinkt uit in zijn portretten. Voor het blad FoodStrategy dat The Food Research Company voor het FSIN maakt, vult Eljee alle fotografie in.

Bekijk zijn website