Foodservice gaat versneld systematiseren

Op het FSIN Brunchcongres 2021 laten we zien dat de Coronacrisis voor blijvende veranderingen zorgt.

De overheidsmaatregelen rond Corona hebben voor 2020 een desastreus effect op Foodservice. Hoe de cijfers exact zullen uitpakken weten we over een maand. Maar dat er vele miljarden aan omzet ‘verloren’ gaat is duidelijk. Ook dat duizenden horecabedrijven niet zullen overleven. Foodretail lijkt de lachende derde. En de consument ‘bespaart’ door die overheidsmaatregelen minstens € 3 miljard op zijn uitgaven aan voedings- en genotmiddelen. Hij wil wel graag weer buiten de deur consumeren, maar mag het nog niet.

Consolidatie onvermijdelijk

Op ons digitale brunchcongres van 12 januari zullen we aandacht besteden aan de vele veranderingen die de foodwereld fundamenteel gaan veranderen. Ik kan die veranderingen samenvatten met de woorden ‘systematiseren en ‘consolideren’. En gelijktijdig moeten sfeer en gastvrijheid een grotere nadruk krijgen om aan de verwachtingen van de consument te voldoen.

De formules binnen Foodservice worden nog veel sterker en winnen terrein. En retailers zullen veel meer horeca-elementen aan hun concepten toevoegen. En in de hele keten zal digitalisering de strategische keuzes meer dan ooit beïnvloeden. Voor al deze dingen heb je een bepaalde omvang nodig. Dat lukt je niet als solitair restaurant.

Op 12 januari zullen we op ons grote digitale ‘Brunchcongres’ veel meer ontwikkelingen laten zien. Heeft u zich al aangemeld?

Deel dit blog!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in food